Make your own free website on Tripod.com
Sarah
The exciting life of...
Friends
The best bands evah
Links
Guestbook

In het tweede jaar, opdracht: maak een fotoreportage.

Maar Wim zag het groter. Hij zette een murdercase in scène. We konden nu eens echt voelen hoe het was om dood te zijn.

Gisteren kon een gentse politieman de seriemoordenaar Charles Cunnon arresteren. De agent regelde het verkeer op de korenmarkt toen hij plotseling een verdacht individu zag opduiken. De politieman kon de man arresteren en bracht hem naar het politiebureau.

 

Verschillende bronnen bevestigen nu dat de aangehouden man Charles Cunnon is. Die pleegde het afgelopen jaar minstens vier moorden. alle slachtoffers waren jonge vrouwen tussen de 20 en 25.

De politie was al maanden op zoek naar de moordenaar. Zijn laatste slachtoffer, Cécile Verbrecht, werd enkele dagen geleden aangetroffen in haar appartement in de Gentse Jeruzalemstraat. De jonge vrouw was gewurgd met een telefoondraad. Verder vertoonde ze geen sporen van geweld

 

De moeder van het vermoorde meisje wou niet voor de camera getuigen maar ze hoopte toch dat het gerecht nog één keer de ddodstraf zou uitspreken.

Het lichaam van cécile werd vorige donderdag ontdekt door haar vaste vriendin, Anne Dekeyser. Het koppel deelde het appartement al enkele jaren. anne pleegde de dag na de bergrafenis van haar vriendin zelfmoord.

 

Charles Cunnon sloeg voor het eerst toe op 5 april 2000 toen hij het huis van Camille Parisis binnendrong. De jonge kunstenares werd overvallen en met een stok neergeknuppeld. Daarna legde hij haar lichaam in het bad en bond haar handen vast met een telefoondraad.

De jonge vrouw werd volgens het parket niet gedood door de slag van de stok. Ze zou later gestikt zijn. Ook dit slachtoffer vertoonde verder geen sporen van geweld. De politie startte een onderzoek maar vond zeer weinig bewijsmateriaal. Er werden nergens vingerafdrukken of sporen van de dader teruggevonden!

 

Op 16 maart 2000 sloeg Cunnon voor de tweede maal toe. Ook deze keer drong hij onopgemerkt het huis van zijn slachtoffer binnen. De 20-jarige studente rechten, Fanny Decaluwe, werd door de indringer verrast en hij duwde haar van een steile trap. De jonge vrouw was op slag dood.

Dit slachtoffer had zich echter verdedigd en verwondde de moordenaar met een schaar voor hij haar kon duwen.

 

Ze probeerde ook nog de hulpdiensten te bereiken maar die hebben haar oproep nooit ontvangen.

Het derde slachtoffer viel op 25 augustus 2000 in Zottegem. De jonge turnlerares Veerle Opbrouck, werd in haar keuken overvallen. Na een kort gevecht kon Cunnon haar overmeesteren en vermoordde haar met een keukenmes.

 

Ook deze keer liet de moordenaar geen sporen na. Een speciaal team van de BOB onderzocht de hele ruimte nauwkeurig, maar kon geen enkel bewijs vinden. Ook speurhonden waren niet in staat enig spoor te ontdekken.

En nu is er tenslotte nog Cécile Verbrecht. Net als bij de moord op het eerste slachtoffer gebruikte Cunnon hier een telefoondraad. Bij de tweede moord strooide de moordenaar papieersnippers over het lichaam van zijn slachtoffer. Ook bij Cécile werden enkele papiersnippers aangetroffen.

 

 

 

 


Terug

De fotoreportage van Wim